Backhoppning året runt – skidsäsong i juni

Sollentuna backhopparklubb har en egen anläggning, Sollenkollen, som ligger invid Väsjöbacken.  Vi har fyra hoppbackar från de minsta knattebackarna till barn- och ungdomsbackar. Det finns planer på att bygga en större ungdomsbacke som kommer göra stor skillnad för backhoppning i mellansverige. Alla våra hoppbackar har plast vilket innebär att vi hoppar året runt. Mer på sommaren än vintern.

Vi satsar på att vara Sveriges största, aktivaste och mest framgångsrika backhopparklubb och har med vår ungdomssatsning 2012 fått en stabil grupp. Vi tränar två gånger  i veckan och når numera ofta framgångar på tävlingar.

Prova Backhoppning

Barn som vill prova på Backhoppning är alltid hjärtligt välkomna. Det går bra att komma förbi på våra ordinarie träningar men det är alltid bra att kontakta oss i förväg så att vi är förberedda. Vi tar även emot grupper av barn som idrottsklubbar, skolklasser, födelsedagskalas m.m

Maila på info@backhoppning.se  eller ring rekryteringsansvarig Katarina Tikka på 070-035 78 94

Barnen som ska hoppa får låna all utrustning som behövs men ska ha oömma heltäckande kläder och gärna egen hjälm och egna handskar (annars finns det att låna)

För vuxna som vill prova på eller anordna gruppaktivitet går det bra att kontakta oss för mer information.

Har ni frågor kan ni alltid ringa ordförande Pietro på 070-7624910

Bli Medlem

Medlemsavgift:

  • Barn (upp till och med 17 år) 200:-
  • Vuxen (18 år och uppåt) 400:-
  • Familj 500:-
  • Stödmedlem 200:-

Medlemsåret är 1/7 – 30/6 Medlemsavgiften sätts in på vårt postgiro 25436-7 (Sollentuna Backhopparklubb). I samband med inbetalningen anger ni: Namn / Adress  / Email / Telefon / Personnummer (detta krävs av skidförbundet för att vi ska få LOK-Stöd för våra ungdomsträningar). Denna information kan ni maila till info@backhoppning.se

Hitta till Sollenkollen

  • Kollektivt: Ta buss 527 från Sollentuna Pendeltågsstation till Väsjöbacken (bussresan tar 16 minuter) och gå sedan in mot och genom Väsjöbackens parkering och genom portalen nästan längst in och sedan 200 meter upp efter vägen genom skogen (se Google Maps länken nedan)
  • Bil: Åk in på Väsjöbackens parkering och åk genom portalen nästan längst in och sedan 200 meter upp efter vägen genom skogen (se Google Maps länken nedan)
  • Gula stora bommen vid infarten: Sommartid är den låst och den som kommer först öppnar låset. För att undvika att andra åker in på området skjuts sedan bommen igen så den ser stängd ut.
  • Google Maps Satelitbild (du ser backarna mitt i bilden)