Om oss

Sollentuna BHK
Är en aktiv backhopparklubb med vår egen anläggning, Sollenkollen, som har 4 (snart 5) hoppbackar (5, 12, 21 och 33 (60) meters) belägna invid Väsjöbacken i Sollentuna. Alla våra backar är plastklädda så vi hoppar året om. Våra träningar och andra aktiviter ligger i vår kalender.

Sveriges största backhopparklubb
Sedan 2012 satsar vi hårt på att vara Sveriges största, aktivaste och den mest framgångsrika backhopparklubben. För att lyckas med detta arbetar vi aktivt med en ungdomssatsning som redan medfört att vi nu har en stabil grupp ungdomar som tränar 2 ggr i veckan och vi är numera ofta framgångsrika på tävlingar.

Svensexor och möhippor arrangerar vi självklart också i vår anläggning! Är ni intresserade av detta kontaktar ni oss enklast genom att maila oss information om önskad dag och tid

Kollektivt: Ta buss 527 från Sollentuna Pendeltågsstation till Väsjöbacken (bussresan tar 16 minuter), gå sedan in mot och genom Väsjöbackens parkering och genom portalen (där det står Sollenkollen) nästan längst in och sedan 200 meter upp efter vägen genom skogen (se Google Maps länken nedan)
Bil: Åk in på Väsjöbackens parkering och åk genom portalen Sollenkollen) nästan längst in och sedan 200 meter upp efter vägen genom skogen (se Google Maps länken nedan)
Karta: Google Maps Satelitbild (du ser backarna mitt i bilden)

Visionen för vår klubb är inte bara att bli den största klubben i Sverige utan också vara den bästa klubben att tillhöra! Tyngdpunkten för våra satsningar ligger givetvis på ungdomsverksamhet! Vi skall utvecklas som idrottare samtidigt som vår anläggning också skall utvecklas på bästa möjliga sätt! Vi skall vara en klubb där alla skall kännas välkomna, och ingen skall känna sig utanför! En klubb där alla medlemmar tar ansvar för såväl varandra som för vår anläggning! Gäster som besöker anläggningen skall tas om hand om på bästa sätt och känna sig välkomna tillbaka! Värdegrunder för vår klubb! S –  Säkerheten först. Vi har ett högt säkerhetstänkande och sätter alltid säkerheten först! Vi låter våra utövare utvecklas i deras egen takt och pressar ingen till att ta större kliv än de själva vill. Vi hjälps alla åt att se till att vår verksamhet kan bedrivas på ett så säkert sätt som möjligt! K –  Kamratskap. Vi är alla kamrater med ett brinnande intresse för backhoppning! I –  Idrottsligt uppträdande. I vår klubb så uppträder vi på ett sportsligt sätt på såväl tävling som på träning. Vi hjälper och stöttar varandra i med och i motgång! D –  Deltagande. Vi är alla med och bidrar till att klubben går mot uppsatta mål. Vi hjälper till med det vi kan, alla kan vi bidra med något! A –  Alla får vara med. Vi är en klubb där alla är välkomna och där alla har samma rättigheter. Vi stöttar varandra och ser till att ingen hamnar utanför. Här är ALLA välkomna oavsett hudfärg, religion, kön, etnisk bakgrund, funktionsnedsättning, politisk åsikt, ålder eller sexuell läggning!